Po havárii pozastavili všetky lety rumunskej spoločnosti Carpatair

03.02.2013 Celý región

Rím 3. februára (TASR) - Talianska letecká spoločnosť Alitalia pozastavila dnes všetky vnútroštátne lety, ktoré pre ňu na základe objednávky prevádzkuje rumunská letecká spoločnosť Carpatair po tom, ako jej lietadlo zišlo v sobotu pri pristávaní na hlavnom letisku v Ríme z dráhy, pričom zranenia utrpelo 16 ľudí.

Dve osoby, letušku a jedného cestujúceho, hospitalizovali v nemocnici s veľmi vážnymi zraneniami.

Stroj ATR-72 so 46 cestujúcimi a štvorčlennou posádkou letel z mesta Pisa v regióne Toskánsko. Lietadlo skončilo na tráve asi 50 metrov od pristávacej dráhy kvôli silnému vetru, ktorý komplikoval situáciu na rímskom letisku počas celého dňa. Stroj má poškodený podvozok.

Alitalia oznámila, že odvolala všetky lety, ktoré pre ňu realizovala rumunská spoločnosť na linkách medzi Rímom, Pisou a Bolognou.

Ako uviedla agentúra DPA, po incidente vedenie spoločnosti Alitalia ostro kritizovali predstavitelia tamojšej odborovej organizácie, ktorí tvrdia, že na úkor bezpečnosti cestujúcich objednali lacnejšie služby u rumunského dopravcu namiesto toho, aby vnútroštátne lety na spomenutých linkách uskutočnili vlastnými lietadlami. Proti opatreniu štrajkovali 25. januára piloti a členovia posádky Alitalia.
 

Vyberte región